Nytänkare i Göteborg valde Saturnus

Högkvalitativ rådgivning, mobila arbetssätt och effektiv administration. Det var tre av målen när en grupp advokater i Göteborg lämnade en av landets största advokatbyråer för att starta eget. Valet av advokatsystem föll på Saturnus.

Werks Advokater

Våra advokater är verkliga experter med lång praktisk erfarenhet av juridisk rådgivning inom sina områden. Vi har en effektiv organisation där avståndet mellan oss och våra uppdragsgivare aldrig är långt.

Högkvalitativ rådgivning, mobila arbetssätt och effektiv administration. Det var tre av målen när en grupp advokater i Göteborg lämnade en av landets största advokatbyråer för att starta eget. Valet av advokatsystem föll på Saturnus.

Werks Advokater drog igång i början av 2017. Mindre än ett halvår efter starten har byrån tio anställda.

Werks Advokater

Läs mer om Werks.

Berätta om projektet.

– Vi ser en ökad efterfrågan på högkvalitativ rådgivning från mindre och mer lättrörliga byråer där seniora jurister är delaktiga i ärenden under hela resans gång, säger Thomas Wetterlundh, advokat och delägare.

Werks är ett namn som sticker ut bland svenska advokatbyråer.

– Namnet är kort och enkelt att komma ihåg. Det kommer från delägarnas begynnelsebokstäver i efternamnen.

Werks Advokater erbjuder rådgivning inom åtta rättsområden: fastighet & entreprenad, skatterätt, tvistlösning, offentlig upphandling, corporate commercial, försäkring, sjöfart & offshore samt tull & internationell handel.

– Ett av våra kärnområden är fastighet och entreprenad.

Werks har två ledstjärnor för arbetet på byrån. Den ena är högsta kvalitet och den andra är delaktighet. – Vi tror på lagkänsla och att arbeta tillsammans, säger Thomas Wetterlundh.

Från klient till huvudbok

Saturnus lanserades 2015. Det är ett molnbaserat och komplett advokatsystem -från tid till huvudbok.

– Vår utgångspunkt är att man inte ska behöva vara it-specialist eller ekonomiexpert för att få ut maximalt av ett advokatsystem. Saturnus visar att det är möjligt, säger Karl-Manne Johnsson, it-ansvarig på Werks Advokater. Det är viktigt för de anställda att kunna arbeta även utanför kontoret.

– På så sätt får vi en ännu högre servicenivå gentemot klienterna, samtidigt som vi utnyttjar restid på ett bra sätt.

En extern partner sköter redovisning samt kund- och leverantörsreskontra.

– Faktureringen har vi hand om själva. Alla på byrån registrerar tid i Saturnus. Sedan skapar den ärendeansvarige hos oss fakturan direkt vid skärmen. På så sätt behövs inga mellanhänder.

Enkel tidregistrering Werks kontaktperson på Saturnus Advokatsystem är Ralph Nordling.

– Ralph är lyhörd och förstår våra behov. Han utbildar och berättar om nyheter och uppdateringar. Just nu samarbetar vi kring en funktion som gör det möjligt att dela upp fakturorna på olika kostnadsställen hos klienten, säger Karl-Manne Johnsson.

Vilken är den största fördelen med Nya Saturnus?

– Systemet är användarorienterat och användarvänligt. Den enkla tidregistreringen är en stor styrka. En annan fördel är att stoppuret och andra funktioner gör att risken för att missa registrering av tid minskar, säger Thomas Wetterlundh.